maanantai 4. huhtikuuta 2016

Yhteistyön voima

Olen kiertänyt yhdessä Timo Rinteen (Helpdesk) ja Jonna Seppälän (Digiope-ohjelma) kanssa SAMKin tiimejä. Yritämme saada itsemme kutsuttua kylään jokaiseen seitsemääntoista opetustiimiin ja nyt ollaan tilanteessa, että noin puolet vierailuista on saatu sovittua. Jo ensimmäisen kolmen tapaamisen perusteella on selvää, että nämä ovat erittäin hyödyllisiä tapaamisia!

Tapaamisten aiheena on BYOD-malliin siirtyminen syyslukukaudesta 2017 alkaen ja siihen liittyvät kysymykset, huolenaiheet ja ideat laidasta laitaan. Olemme keskustelleet mm. näistä aiheista:

- mitä ajatuksia BYOD-malliin siirtyminen herättää tiimissä?
- onko opettajilla valmius toimia omalla läppärillä opetustilanteissa?
- opiskelijoilta edellytetään omia päätelaitteita syyslukukaudesta 2017 alkaen - mitä ajatuksia tämä herättää?
- tiimin käyttämät ohjelmistot: ovatko ladattavissa opiskelijoiden omille koneille? 

Tiimien arki ja toimintaympäristö ovat hyvin erilaisia, joten mitään yhtä totuutta ei tässä asiassa ole. Jossakin tiimissä ollaan hyvinkin pitkällä digitalisaatiossa ja sekä opiskelijat että opettajat pitävät koko BYODia hyvin arkisena asiana. Ja toisessa tiimissä kaikki BYODiin liittyvä herättää paljon kysymyksiä, epävarmuutta ja huolenaiheita.

Juuri edellä mainitusta johtuen haluamme tavata jokaisen tiimin; näin voimme varmistaa että kaikkien tarpeet ja mielipiteet tulevat huomioiduksi BYOD-malliin siirryttäessä. Avoin ja ratkaisukeskeinen yhteinen keskustelu ja pohdinta tuottavat kokonaisuuden kannalta parhaan tuloksen.

Yhteistyössä on voimaa.

Digiterveisin,

jari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti