perjantai 5. helmikuuta 2016

#Ratkaisu16

Digiseminaaria pukkaa!

Osallistuin tiistaina Finlandiatalolla järjestettyyn Ratkaisu16-digiseminaariin. Ohjelma oli jaettu fiksusti kolmeen pääteemaan, joista yksi oli painotukseltaan yhteiskunnallinen, toinen businekselle suunnattu ja kolmas yksilötason digiasioihin. Surffailin tasapuolisesti näissä kaikissa ja sain taas aimo annoksen hyviä ideoita omassa työssä sovellettavaksi. Lisäksi tapahtumassa oli melkoinen kattaus järjestäjätahon, eli CGI:n toimintaa esittteleviä ja myyviä messupisteitä.

Tapahtumaa esittelevä video.

Näitä digiseminaareja tuntuu olevan tarjolla nyt joka viikolle. Digi sitä ja digi tätä, kuten edellisessä blogissani irvailin. Tämä huuma on kyllä aivan ymmärrettävä, kunhan katsoo sitä ilmiön jo näkyvän ja varsinkin ennakoidun vaikutuksen kautta. Niin yksityis- kuin työelämämmekin tulevat muuttumaan totaalisesti tulevien vuosikymmenten aikana myös näiltä osin.

Yhdessä esityksessä Nokian (joka on muuten kovassa vauhdissa ja kasvussa) edustaja esitteli 5G:n kehitystyötä ja mitä kaikkea se tuo tuo tullessaan. Aikamoisen huikeita visioita, jotka olisivat olleet science fictionia 20 vuotta sitten, mutta ovat todellisuutta jo 2020-luvun alussa. Häneltä kysyttiin pilke silmäkulmassa tuleeko 5G:n jälkeen 6G ja mitä se mahdollisesti pitää sisällään? Pienen tuumaustuokion jälkeen hän kehotti lähestymään asiaa scifi-elokuvien kautta, koska jotain sellaista se kaiketi tulee olemaan. Eli robotisaatio on digitalisaatiota seuraava iso aalto.

Aika hienoa muuten, että meillä SAMKissa robotiikka ei ole mikään tulevaisuuden haave. Sehän on meillä jo nykyinen juttu, jossa ollaan hyvällä uralla ja katse tulevaisuudessa. Siitä leadista kannattaa pitää kiinni ja satsata siihen paukkuja! Lisätietoja esim, täältä: https://www.samk.fi/hankkeet/robocoast

Onneksi ensi viikolla ei ole digiseminaaria: junalla kulkien Helsingin päivä ovat raskaita: aamuneljältä herätys ja kotiin alkuillasta. Takki on aika tyhjä tuollaisen reissun jäljiltä, mutta toisaalta pää on täynnä uusia ajatuksia.

Osallistujien kommentteja:  #Ratkaisu16

Kuvia ja videoita tapahtumasta: http://ratkaisu.cgi.fi/fi/kuvat-ja-videot

Digiterveisin,

jari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti