maanantai 13. maaliskuuta 2017

Digitalisaatiosta pitää olla hyötyä

Viime viikolla sai mediassa näkyvyyttä artikkeli, jossa kritisoitiin digitalisaatiota - ja onhan näitä ollut mediassa jo pitkään. Mielestäni tuo kritiikki on pääosin aiheellista. Näyttäisi nimittäin olevan valitettavan yleistä, että digitalisaatioon lähdetään teknologia edellä ja "kun muutkin menee". Käsky on saattanut käydä varsin ylhäiseltä taholta käyttäjiä kuulematta ja jos vielä asiakkaat ovat diginatiiveja (esim. yläkoulu), on soppa valmis: opettajat vastustavat, oppilaat väheksyvät ja kellään ei ole kivaa, paitsi medialla.

SAMKissa digitalisaatiota halutaan rakentaa tarvelähtöisesti ja strategian suuntaisesti, ja käyttäjiä jatkuvasti kuunnellen. Viimeksi näin tehtiin viime viikon "SAMK Goes Digi" -tapahtumassa, jossa allekirjoittaneellakin oli ilo käydä hyviä digikeskusteluja SAMKilaisten kanssa - ja pari uutta palveluakin siinä ideoitiin yhdessä :-)

Digitalisaatiota viedään SAMKissa eteenpäin yllättävän monella saralla. Tämä lista ei ole suinkaan tyhjentävä, vaan nämä tulivat ensimmäisenä mieleen:

- Digiope-ohjelma (satojen tuhansien eurojen arvoinen osaamisen kehittämisohjelma)
- BYOD-projekti (sisältää todella paljon alakohtia: verkot, ohjelmistot, laitteet, tietoturva jne...)
- HILL (jo pitkään käytössä ollut, ja jatkuvasti kehittyvä monikäyttöinen digiympäristömme)
- Pilvipalvelut (O365, Dropbox, monet SAAS-palvelut, jne.)
- Yritysarkkitehtuuri (toimintamme virtuaalinen malli)
- Kampusprojektit (näen nämä myös digiprojekteina, koska niiden myötä oppimis- ja työympäristömme digitalisaatio kehittyy)
- ServiceDesk (https://samk.efectecloud.com/ssc/)

Pari sanaa uusimmasta digiprojektistamme, eli ServiceDeskistä. Se on kaikesta päätellen (aktiivinen käyttö, palvelutyön systematisointi) tullut tarpeeseen ja saamani palautteen perusteella myös koettu hyödylliseksi.

Olisi tietysti mukavaa, että ei tulisi yhtään IT-ongelmailmoitusta, koska silloin eläisimme näiltä osin täydellisessä maailmassa. Ongelmia kuitenkin tulee eri syistä johtuen ja sitä varten on hyvä olla palvelua tarjolla. Vuoden alusta alkaen olemme vastaanottaneet alla olevan kuvan mukaisen määrän IT-tikettejä ServiceDeskin kautta:




ServiceDesk tulee laajenemaan seuraavaksi palvelupyyntöjen tarjonnan saralla, kun lanseeraamme sinne "Campus maintenance services" -osion, jossa on mahdollisuus tilata palvelua sähköisesti - tästä lisää lähitulevaisuudessa. Luvassa on alla näkyvä palvelupaletti.

 


Digiterveisin,

Jari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti