tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kulttuuri syö aamupalaksi prosesseja

Meinasi niinsanotusti lentää kahvit suusta kun kuulin tuon lausahduksen tänään Opetus- ja kulttuuriministeriössä järjestetyssä digiseminaarissa. Puhuja viittasi siihen kokemusperäiseen tietoon, että hienoimmatkaan uudet ideat eivät toteudu, jos yrityskulttuuri haraa vastaan.

SAMKissa yrityskulttuuriin on alettu kiinnittää kasvavaa huomiota tänä vuonna. Johtoryhmä, esimiehet ja luottamushenkilöt saivat aiheeseen liittyvää koulutusta toissaviikolla ja kyllä, siellä virisi ihan uusia ajatuksia yrityskulttuurin voimasta ja merkityksestä. Ihan sellaisiakin ajatuksia, jotka pysyvät päässä lopun ikää. Jatkoa ilmeisesti on luvassa.

Yrityskulttuurin voima on siinä, että se vaikuttaa kaikkien organisaatiossa olevien ihmisten kautta. Se on se "näkymätön käsi", joka ohjaa meitä kaikkia päivän mittaan tehtävissä valinnoissa - ja näitä valintoja tehdään paljon jo yhden päivän, saatikka vuoden aikana. Jos yrityskulttuuri ohjaa toimimaan strategian suuntaisesti, tapahtuu pieniä ihmeitä - ja jos se taas ohjaa liikkumaan poispäin siitä, seuraa huonoja tuloksia ja turhautuneisuutta.

Mitä tämä tarkoittaa digitalisaation näkökulmasta? Minun mielestäni ainakin nämä termit saisivat kuvata sitä yrityskulttuuria, joka myötävaikuttaa digitalisaation etenemiseen niin, että saavutamme siihen kohdistetut odotukset:

- ennakkoluulottomuus
- optimismi
- kokeilunhalu
- rohkeus ja
- pitkäjänteisyys

Miten sinä jatkaisit tuota listaa?

Digiterveisin,

jari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti